"E-Sports Cluj" board games @ Peninsula / Felsziget 2013:

Romana    English    Magyar

Sponsor:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

A fesztivál keretén belül  a következő nemzeti szintü versenyek és tevékenységek fognak lezajlani:

 

Jelentkezés és a versenyek általános folyamata:

- A jelentkezés a site keretén belül vagy pedig a fesztiválon fog megtörténni. Elsőbbséget élveznek azok akik a website-on jelentkeztek. A jelentkezés bezárul minden verseny kezdete elött egy órával.

- A játékok szabályainak előzetes megtanulása nem kötelező, de preferált. Minden verseny kezdete elött egy rövid szabály bemutatót fogunk tartani. Egyes játékok idő szempontjából korlátoltak lesznek, hogy a napi program megfelelően zajlodjon le. Minden verseny szabálya részletesen el lesz magyarázva a helyszínen. 

 

1. Nap (csütörtök, július 18):

- Catan Telepesei verseny

- A játék leírása: A Catan Telepesei stratégiajátékban minden játékos egy telepesnek a szerepét veszi fel akiknek célja a sziget felfedezése. Nyertes az a játékos mely leghamarabb összegyüjt 10 pontot utak, faluk és városok épitése által és úgynevezett bónusz kártyák segitségével. 3tól 4ig terjedhet a játékosok száma, a játék menete 90 perc is lehet.

- Lezajlás: 15:00 órától a verseny befejezéséig. A verseny lezajlása bajnokság tipusú, a játékosok egyenlő számba lesznek elosztva a játékasztaloknál s minden körben az utolsó helyen végző kiesik a játékból. A verseny nyertese az utolsó asztalnál legtöbb pontot elérő játékos. Nyeremény: 3 Magic: The Gathering kezdő kártya csomag.

- Más játékok. Lásd lennebb.

 

2. Nap (péntek, július 19):

- Más játékok. Lásd lennebb.

 

3. Nap (szombat, július 20):

- Ligretto verseny

- A játék leírása: Rövid kártyajáték, melyben a játékosok egyidőben és minnél gyorsabban probálnak kártyáiktól megszabadulni. A kártyákat a megfelelő színre kell tenni, 1től 10ig, sorrendbe. Kézügyességi, gyorsasági és inteligencia játék. 2től 4ig terjedhet a játékosok száma, a játék menete átlagosan 10 perc.

- Lezajlás: Az eSports verseny vége után (~17:00) a verseny végezetéig. A verseny lezajlása bajnokság tipusú, a játékosok egyenlő számba lesznek elosztva a játékasztaloknál s minden körben az utolsó helyen végző kiesik a játékból. A verseny nyertese az utolsó asztalnál legtöbb pontot elérő játékos. Nyeremény: 3 Magic: The Gathering kezdő kártya csomag. 

- Más játékok. Lásd lennebb.

 

4. Nap (vasárnap, július 21):

- King of Tokyo (Regele din Tokyo) verseny

- A játék leírása: Ebben a játékban minden játékos felveszi egy szörnyeteg szerepét mely Tokyo városát probálja szétrombolni. Minden játékos 10 életponttal és 0 győzelmi ponttal kezdi. A játék kockadobásra alapszik, összesen 6 kockát használunk fel. Ezeknek az

értékeknek a megfelelő kombinációja lesz szükséges a pontok összegyüjtéséhez. A nyertes az a játékos aki leghamarabb összegyüjt 20 győzelmi pontot vagy legyőzi az összes többi játékost. 2től 6ig terjedhet a játékosok száma, a játék menete átlagosan 30 perc.

- Lezajlás: 14:00 órától kezdődően a verseny végezetéig. A verseny egyenlően elosztott játékosok között zajlik le, maximum 5 minden asztalnál, 4 selejtező kör alatt amik közbe a játékosok pontokat gyüjtenek össze. A 4 selejtező kör lejárata alatt a legtöbb pontot elérő 6 játékos egy végső körbe mérközik meg melynek végén nyertest hirdetünk. Nyeremény: egy King of Tokyo játék, amit a Lex Hobby Store biztosít.

- Más játékok. Lásd lennebb.

 

Társasjáték bemutatások (a fesztivál egész ideje alatt):

- Tzolk'in: A Maják Kalendáriuma (Tzolkin: Calendarul Maiaș; Tzolk'in: The Mayan Calendar) társasjáték bemutatása

- A játék leírása: A játékosok különböző maja törzsek szerepét veszik fel a játékba akik óriási összekapcsolt kerekekre helyezik munkásaikat különböző helységekre való eljutás reményében. Egy kör keretén belül a játékosok elhelyezhetnek vagy elvehetnek egy vagy több munkást. Amikor munkásokat helyeznek, kötelesek kukoricában, mely a játék pénzneme, fizetni értük.Amikor munkásokat vesznek a kerékről, akkor a helységnek megfelelő tevékenység lép érvénybe amely következtébe pontokat vagy bónuszokat lehet kapni. 2től 4ig terjedhet a játékosok száma, a játék menete 90 perc is lehet.

- Lezajlás: A játék a fesztivál keretén belül akármikor az érdeklődők rendelkezésére fog állni. Azok akik legalább eg órát játszák a társasjátékot egy tombolán vehetnek részt melynek nyereményeit a Lex Hobby Store biztosítja, az IELLO kiadó által. A nyeremények különböző társasjátékok mint a Ghoost!, Joomba vagy Uchronia.

 

Más játékok (a fesztivál egész ideje alatt):

- A fesztivál lezajlása alatt az érdeklődők számára több fajta társasjátékot biztosítunk amiket akárki, akármikor játszodhat, a versenyeken kívül.

- A napi aktivitás 12:00 órakor veszi kezdetét és 21:00 óráig tart.

- Nem szükséges előzőleg ismerni a szabályokat, a szervezők mindent elmagyaráznak és ha szükséges, kérdésekre válaszolnak 

- A játékok egész listájáa a következő linken lehet megtekinteni.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  • Facebook social icon
  • Youtube social icon
  • Discord social icon
  • Steam Social Icon
  • Twitch social icon
  • tweet, twitter icon icon

We send out periodic emails about our future events. Find out first by signing up below!

Stay Connected

About

© 2018 asociatia "E-Sports Cluj"

Currently Accepting Followers

Have a question?

DON'T BE SHY, WE'RE NICE.

Tournaments

Events

discord-logonew2.png